A Place to Think

Tucked within the folds of the always-on Silicon Valley is a peaceful center to power down.

To access Windhover, a contemplation center that opened last year on Stanford, a university ID is required. Except on Saturdays, should you join a docent-led tour of the center’s rammed-earth walls. Windhover was named after, and built to house, a series of paintings by the late Nathan Oliveira. Just outside are a granite labyrinth and reflecting pool always open to the reflective public.

Windhover contemplative center interior
Windhover Contemplative Center

Photos by Linda A. Cicero / Stanford University News Service 

If you're not already a member, sign up now to start earning points toward incredible Joie de Vivre experiences and free air miles with your very next stay at one of our boutique hotels, each with its own unique brand and personality.